16. 9. 2021 smo s 5. p realizirali naravoslovni dan z naslovom Z uravnoteženo prehrano do zdravja. Najprej smo se pogovorili, kakšna je uravnotežena prehrana in o tej tematiki reševali križanko. Učenci so lahko svoje znanje o zdravi prehrani podkrepili z izdelavo prehranskega krožnika, za domačo nalogo pa smo se dogovorili, da bodo pripravili zdrav obrok zajtrka. Poskrbeli smo tudi za gibanje, kjer smo se pridružili učencem 4. p pri športu. Ob ustreznem razgibavanju in štafetnemu teku, smo poskrbeli za ustrezno telesno dejavnost, ki spodbudno vpliva na naše zdravje. Naš naravoslovni dan smo tudi popestrili z izvedbo poskusa, kjer smo ob gorenju čipsa in oreha preučevali kaj je snov in kaj je energija. Učenci so se seznanili tudi s pojmom konzerviranja ter ločili hrano po izvoru in načinu pridelave. Iskali smo rešitve, zakaj se nekatera živila pokvarijo in zakaj je trajnost živil omejena, ob tem smo pogledali različne deklaracije. Učenci so pripravili tudi vse potrebno za izvedbo poskusa – kisanje mleka, ki ga morajo vsakodnevno 5 dni spremljati in zapisovati ugotovite. Namen naravoslovnega dne je bil tudi spoznati slovensko hrano in jo primerjali s hrano drugih krajev.
Zapisala: Urška Zidar
Foto: Urška Zidar
Nedavni komentarji